Ansiktsföryngring

Allt eftersom det normala åldrandet och åldringsprocessen tar vid tappar huden dess naturliga elasticitet, blir lösare och mer hängande med allt djupare linjer. De områden i ansiktet som drabbas mest av dessa förändringar är huden och vävnaden över kinden, käken och halsen. Förutom själva huden, som bekläder ansiktet, drabbas även underliggande vävnader såsom ansiktsfettet, ligamenten och ansiktsmuskulaturen.

I kompetenta händer med noggrann planering och kirurgisk utförande ger ansiktslyft dig ett yngre, fräschare men samtidigt ett naturligt resultat där endast du som patient vet att en operation utförts. Detta är nyckeln till ett lyckat resultat. Det finns även icke-kirurgiska ingrepp såsom injektioner med Fillers, kroppseget fett samt muskelavslappnande toxiner som vid rätt tillfälle och hos rätt kandidat ger fantastiska resultat. De icke-kirurgiska ingreppen kan isig sällan helt korrigera överflödig och löst hängande hud, inte heller kan de omforma och omplacera djupare strukturer som utförs vid kirurgisk ansiktslyft för att ge ett optimalt resultat.

Vid Diamond Plastikkirurgi har våra plastikkirurger mycket goda kunskaper och erfarenhet av både kirurgisk liksom icke-kirurgisk ansiktskonturering. Våra plastikkirurger håller sig ständigt uppdaterade gällande de senaste och aktuella tekniker för att ge dig ett naturligt resultat som varar i många år. Hur länge ditt resultat kvarstår beror förutom korrekt operativ teknik även på dina förutsättningar, din hudkvalité samt dess inneboende elasticitet.

Viktigt är att man är införstådd med att hudens inneboende egenskaper och elasticitet inte förändras med en ansiktslyft. Och många gånger försvinner inte de djupa linjer och rynkor helt med denna procedur. Därför efterfrågar allt fler kombinationsbehandlingar såsom Fillers, fettransplantation, muskelrelaxerande injektion och andra föryngringsförfaranden med krämer, kemisk peeling som tilläggsbehandling till ett ansiktslyft för att uppnå det bästa resultatet.

Operationstid: 120 – 180 min
Bedövning: Narkos
Tillbaka till arbete: 1 – 3 veckor

Våra plastikkirurger vid Diamond Plastikkirurgi är samtliga auktoriserade och certifierade specialister inom plastikkirurgi med gedigen bakgrund inom både rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi. Våra plastikkirurger har sin grundutbildning samt specialistutbildning i plastikkirurgi från Sverige. De har besökt, arbetat och regelbundet besöker andra plastikkirurgiska kliniker nationellt och internationellt. De reser kontinuerligt på internationella kongresser och kurser för att ständigt hålla sig uppdaterade gällande de aktuella och senaste teknikerna för att kunna erbjuda våra patienter behandling i världsklass.

Våra plastikkirurger är alla medlemmar i Svensk Plastikkirurgisk Förening, Nordisk Plastikkirurgisk Förening, The European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS), Swedish Society for Reconstructive Microsurgery, European Federation of Societies for Microsurgery (EFSM) samt International Confederation of Plastic Surgery Societies (ICOPLAST).

Hos oss är ansiktslyft ett vanligt förfarande och vi vet att alla våra patienter är unika och därmed vet vi vikten av ett skräddarsydd och individanpassad behandling. För oss är nyckeln till ett lyckat resultat alltid naturlig och omärkbar för omgivningen. Bara du som patient ska veta att ett ingrepp genomförts. Hos oss kan du känna dig trygg och säker att samtliga i vår personal kommer att göra sitt yttersta från den första kontakten med kliniken och så länge du önskar så att du blir nöjd med våra insatser.

Vi är alltid tillgängliga för alla våra patienter oavsett om det handlar om en akut situation eller om de handlar om frågor av enklare karaktär. Vi ställer mycket höga krav på oss själva som behandlare men även på vår medicinska utrustning och instrument från ledande leverantörer av högsta kvalitet. Därför kan vi på Diamond Plastikkirurgi stolt erbjuda dig den största och mest moderna plastikkirurgiska kliniken i Örebro med gedigen kunskap som grund och därmed trygghet för dig.

Allt eftersom vi blir äldre kommer både ärftliga faktorer men även miljön såsom solexponering, viktförändring och nikotinanvändning att påverka hudens elasticitet och inneboende kvalitet. Detta leder i de flesta fall till att huden och de underliggande vävnader med fett, ligament och muskler blir förslappade med allt djupare linjer och rynkor som följd.

Ett ansiktslyft har till syfte att med olika metoder reversera dessa processer till ett mer ungdomligt och naturligt utseendet. Viktigaste förändringar som ett ansiktslyft bidrar med är att lyfta och strama till vävnaderna och huden över hakan, halsen och kinderna och omforma och omplacera vävnaderna där de engång varit och därmed återskapa volymen över ansiktets olika regioner.

I rätta händer ger ett ansiktslyft ett naturligt och välbalanserat resultat där endast du som patient vet att ett ingrepp genomförts.

När du väl har bestämt dig att genomgå din operation är det av vikt att du också funderar på vilket resultat du vill uppnå. Vi ser helst att du innan din konsultation sökt lite själv på nätet eller andra informationsforum gällande den operation du vill genomgå för att vara så uppdaterad som möjligt när du väl kommer till oss. Självfallet är du också välkommen att besöka oss för att få den initiala informationen kring din operation. Boka gärna en tid hos en av våra plastikkirurger som alla har gedigen erfarenhet och kunskap inom området. För oss är det viktigt att du upplever att du tas på ett seriöst sätt och att du känner att den personliga kemin mellan dig och din plastikkirurg uppfattas som positiv. Du är välkommen att ta med dig en vän eller familjemedlem på din konsultation.

Vi lägger stor vikt vid att din konsultation hos oss upplevs som informativ, konstruktiv och trevlig. Om du trots allt efter din konsultation hos oss och samtal med berörd personal fortfarande upplever att du är osäker att genomgå operationen rekommenderar vi att du inte fortlöper med processen och istället väntar med din operation.

På Diamond Plastikkirurgi är det av största vikt att du känner att du blir lyssnad på och att du tas på ett seriöst sätt samt att du får svar på alla dina funderingar. Vi har alla olika önskningar och motiv för en operation.

Vid ditt första möte på kliniken lyssnar vi på alla dina önskemål och förväntningar som du ställer på oss och vi kommer att göra vårt yttersta för att svara på dina frågor på ett adekvat och förståeligt sätt. Du får information om vad just ditt ingrepp innebär, förväntade resultat, potentiella komplikationer, kostnaden för din operation och tillsammans kommer vi fram till en passande tid för din operation. Innan din konsultation fyller du i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, tidigare sjukdomar och operationer, läkemedel etc.

Du får också praktisk information om din operation och hur du på bästa sätt förbereder dig inför operationen och därefter.

Under konsultationen tittar du och din plastikkirurg också tillsammans på dina förutsättningar inför din operation. En mängd olika val av metoder görs därefter som ska leda till en skräddarsydd och optimalt resultat som du eftersträvar. Du och din plastikkirurg kommer genomgående att diskutera bland annat placering av snitt och eventuella risker med din operation och de förväntade resultaten.

Många gånger kombineras ansiktslyft med andra kirurgiska och icke-kirurgiska ingrepp. De vanligaste efterfrågade kombinationsbehandlingarna är fettsugning av haka- och käklinjer, ögonlockskirurgi, fettransplantationer, Fillers, kemiska peeling samt andra komplementära ingrepp i ansiktet där detta är önskvärt och lämpligt för just dig.

Vi på Diamond Plastikkirurgi är måna om att så lite ärr som möjligt ska synas efter din operation och därmed lägger stor ambition och tid på att samtliga snitt placeras i de naturliga estetiska linjerna. Var ärren placeras beror också på dina önskemål och dina förutsättningar.

Vid en mindre ansiktslyft och där huden har kvar viss elasticitet placeras snitten oftast från håret vid tinningen vid örat, framför örat samt precis under öronsnibben. Många gånger är dock huden alltför oelastisk och därmed måste snitten förlängas bakom örat och längs hårfästet i nacken. Samtliga snitt läggs i de naturliga estetiska linjerna för ett långsiktigt och omärkbart resultat.

Oavsett vilken metod man använder gällande snittföringen så försvinner ärren aldrig helt och hållet men de kommer att blekna över tiden. Det tar ca 1 år, beroende på din läkningsförmåga, till det slutliga resultatet kan ses.

Det pris du betalar för din operation inkluderar:

• Din operation.
• Narkos och bedövningsmedel.
• Kompressionskläder.
• Den vård du behöver för din operation såsom bemannad avdelning och personlig vård med mat och tilltugg.
• Alla nödvändiga kontroller efter din operation.
• Tillgång till din plastikkirurg 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.

Den prisvariation som förekommer vid ingreppet beror på ett antal faktorer som operationens omfattning, operationstiden och om du väljer att genomgå andra kombinationsbehandlingar. Under din konsultation får du prisförslag för din skräddarsydda behandling.

Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation

  E-post

  Telefon

  Diamond Plastikkirurgi
  Stortorget 9
  702 11, Örebro

  076 540 77 77

  Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation

   E-post

   Telefon

   Diamond Plastikkirurgi
   Stortorget 9
   702 11, Örebro

   076 540 77 77