Bröstförminskning

Bröstens storlek och form varierar mycket bland alla kvinnor. Ett allt vanligare bröstingrepp som utförs världen över är bröstförminskningsoperation. Varför man väljer att genomgå en bröstförminskningsoperation kan vara av både medicinska och kosmetiska skäl.

Många kvinnor söker oss pga. smärta över nack- och axelregionen som relateras till de stora och tunga bysterna. Ofta upplever kvinnorna oönskad uppmärksamhet från omgivningen, minskad självkänsla och hinder med sportaktiviteter. Det kan också vara svårt att hitta lämplig bh på vanliga affärer och att dessa måste specialbeställas. Ovanstående problem orsakar i längden både psykiska och fysiska besvär av olika karaktär.

Med en bröstförminskningsoperation åstadkommer man en minskning av bröstens storlek, volym och därmed tyngd genom att avlägsna överflödig bröstvävnad som fett och bröstkörtlar samt överflödig hud. Under förfarandet förflyttas bröstvårta och vårtgård till en idealisk nivå på bröstkorgen. De kvarvarande vävnaderna omformas och sutureras noggrant för att resultera i ett fastare och mer estetiskt tilltalande utseende. En fördel med detta ingrepp är att man kan förbättra symmetrin mellan brösten.

 • Operationstid: ca 60 – 90 minuter
 • Bedövning: Narkos
 • Pris från: 55000 kr
 • Tillbaka till arbete: 1 – 3 veckor
 • Delbetalning: Fr

Våra plastikkirurger vid Diamond Plastikkirurgi är samtliga auktoriserade och certifierade specialister inom plastikkirurgi med gedigen bakgrund inom både rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi. Våra plastikkirurger har sin grundutbildning samt specialistutbildning i plastikkirurgi från Sverige. De har besökt, arbetat och regelbundet besöker andra plastikkirurgiska kliniker nationellt och internationellt. De reser kontinuerligt på internationella kongresser och kurser för att ständigt hålla sig uppdaterade gällande de aktuella och senaste teknikerna för att kunna erbjuda våra patienter behandling i världsklass.

Våra plastikkirurger är alla medlemmar i Svensk Plastikkirurgisk Förening, Nordisk Plastikkirurgisk Förening, The European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS), Swedish Society for Reconstructive Microsurgery, European Federation of Societies for Microsurgery (EFSM) samt International Confederation of Plastic Surgery Societies (ICOPLAST).

Hos oss är bröstförminskning ett vanligt förfarande och vi vet att alla våra patienter är unika och därmed vet vi vikten av ett skräddarsydd och individanpassad behandling. För oss är nyckeln till ett lyckat resultat alltid naturlig och omärkbar för omgivningen. Bara du som patient ska veta att ett ingrepp genomförts. Hos oss kan du känna dig trygg och säker att samtliga i vår personal kommer att göra sitt yttersta från den första kontakten med kliniken och så länge du önskar så att du blir nöjd med våra insatser.

Vi är alltid tillgängliga för alla våra patienter oavsett om det handlar om en akut situation eller om det gäller frågor av enklare karaktär. Vi ställer mycket höga krav på oss själva som behandlare men även på vår medicinska utrustning och instrument från ledande leverantörer av högsta kvalitet. Därför kan vi på Diamond Plastikkirurgi stolt erbjuda dig den största och mest moderna plastikkirurgiska kliniken i Örebro med gedigen kunskapsbas och därmed trygghet för dig.

Orsaken till tunga och hängande bröst är av diverse slag såsom ärftlighet men även av externa faktorer som större viktvariationer, graviditet och amning. Med en bröstförminskningsoperation förbättras och anpassas bystens storlek till andra delar av kroppen så att man upplever en bättre symmetri och harmoni. Med detta ingrepp underlättas den fysiska aktiviteten både på fritiden och på arbetet. Forskning har kunnat visa att de fysiska besvär med smärta som många kvinnor med stor byst upplever förbättras avsevärt med en bröstförminskningsoperation. Det kan också vara mentalt belastande att ha stora, tunga och hängande bröst.

Vi på Diamond Plastikkirurgi vet att alla våra patienter är unika och därmed tittar vi alltid på helheten oavsett vilket ingrepp som planeras och skräddarsyr våra behandlingar efter patientens önskemål och förutsättningar för att kunna leverera ett naturligt resultat. De tekniker vi använder varierar mycket beroende på bystens storlek och form och hur mycket förminskning önskas.

Viktigt är dock att vara medveten om att det alltid kommer att finnas ärr efter en sådan operation men att ärren med tiden kommer att blekna av och vara omärkbara efter en god läkningsprocess. Den asymmetri som i de flesta fall föreligger före operationen kommer att korrigeras.

När du väl har bestämt dig att genomgå din operation är det av vikt att du också funderar på vilket resultat du vill uppnå. Vi ser helst att du innan din konsultation har sökt lite själv på nätet eller andra informationsforum gällande den operation du vill genomgå för att vara så uppdaterad som möjligt när du väl kommer till oss. Självfallet är du också välkommen att besöka oss för att få den initiala informationen kring din operation. Boka gärna en tid till en av våra plastikkirurger som alla har gedigen erfarenhet och kunskap inom området. För oss är det viktigt att du upplever att du tas på ett seriöst sätt och att du känner att den personliga kemin mellan dig och din plastikkirurg uppfattas som positiv. Du är välkommen att ta med dig en vän eller familjemedlem på din konsultation.

Vi lägger stor vikt vid att din konsultation hos oss upplevs som informativ, konstruktiv och trevlig. Om du trots allt efter din konsultation hos oss och samtal med berörd personal fortfarande upplever att du är osäker att genomgå operationen rekommenderar vi att du inte fortlöper med processen och istället väntar med din operation.

På Diamond Plastikkirurgi är det av största vikt att du känner att du blir lyssnad på och att du tas på ett seriöst sätt samt att du får svar på alla dina funderingar. Vi har alla olika önskningar och motiv för en operation.

Vid ditt första möte på kliniken lyssnar vi på alla dina önskemål och förväntningar som du ställer på oss och vi kommer att göra vårt yttersta för att svara på dina frågor på ett adekvat och förståeligt sätt. Du kommer noggrant att få information om vad just ditt ingrepp innebär, förväntade resultat, potentiella komplikationer, kostnaden för din operation och tillsammans kommer vi fram till en passande tid för din operation. Innan din konsultation fyller du i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, tidigare sjukdomar och operationer, läkemedel etc.

Du får också praktisk information om din operation och hur du på bästa sätt förbereder dig inför operationen och därefter.

Efter ditt samtal mellan dig och din plastikkirurg under konsultationen tittar ni tillsammans på dina förutsättningar inför din operation. En mängd olika val av metoder görs därefter som ska leda till en skräddarsydd och optimalt resultat som du eftersträvar. Du och din plastikkirurg kommer genomgående att diskutera bland annat placering av snitt och eventuella risker med din operation och de förväntade resultaten.

I vissa fall där våra plastikkirurger bedömer det indicerad, framförallt hos vuxna kvinnor samt kvinnor med ärftlighet med risk för bröstcancer, rekommenderar vi att du genomgår mammografi- och/eller ultraljudsundersökning före din operation.

Vi på Diamond Plastikkirurgi är mycket måna om snittföringen under operationen och ställer höga krav på oss själva så att dina ärr blir så omärkbara som möjligt efter läkningsprocessen.
Självfallet tar vi också hänsyn till dina önskemål och förutsättningar gällande var snitten ska läggas.

Vid mindre bröstförminskning placeras snitten endast kring vårtgården. Om detta inte bedöms vara tillräcklig för att uppnå det önskade resultatet förlängs detta snitt rakt ned från nedre delen av vårtgården till det naturliga bröstvecket. Vid större förminskningar behöver detta snitt ytterligare förlängas med en kort horisontellt snitt i själva bröstvecket under brösten.

Det är viktigt att vara väl införstådd med att ärren aldrig helt försvinner men att de bleknar av med tiden. En fullständig läkning tar ca 12 månader och den tiden får man räkna med innan det slutliga resultatet framhävs. För att få det bästa resultatet av ärren rekommenderar vi att du tejpar ärren i 3 – 6 månader efter din operation.

Det pris du betalar för din operation inkluderar:

 • Din operation.
 • Narkos och bedövningsmedel.
 • Kompressionskläder.
 • Den vård du behöver för din operation såsom bemannad avdelning och personlig vård med mat och tilltugg.
 • Alla nödvändiga kontroller efter din operation.
 • Tillgång till din plastikkirurg 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.

 

Den prisvariation som förekommer vid ingreppet beror på ett antal faktorer som operationens omfattning, operationstiden och om du väljer att genomgå andra kombinationsbehandlingar. Under din konsultation får du prisförslag för din skräddarsydda behandling.

Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation

  E-post

  Telefon

  Diamond Plastikkirurgi
  Stortorget 9
  702 11, Örebro

  076 540 77 77

  Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation

   E-post

   Telefon

   Diamond Plastikkirurgi
   Stortorget 9
   702 11, Örebro

   076 540 77 77