Bröstförstoring med fett

På senare år har fantastiska framsteg introducerats inom plastikkirurgin gällande bröstförstoring procedurer. Hos oss på Diamond Plastikkirurgi är det fullt möjligt att utföra en bröstförstoring med kroppseget fett som ett alternativ till bröstförstoring med implantat där fett tas från andra delar av kroppen såsom buken, låren, armar och ryggen för att därefter förflyttas till brösten. Den största fördelen med detta är att du inte behöver ha en främmandekropp som implantat i kroppen och därmed undviker du komplikationer som kan uppstå med implantaten. Nackdelen med kroppseget fett är att man aldrig på förhand vet hur mycket av fettcellerna som överlever proceduren och stannar kvar. Men i rätta händer och noggrann kirurgisk förfarande är slutresultaten varaktiga många år framåt.

 • Operationstid: 90 – 150 min
 • Bedövning: Narkos
 • Pris från: 49000 kr
 • Tillbaka till arbete: 2 – 7 dagar
 • Delbetalning: Fr

Våra plastikkirurger vid Diamond Plastikkirurgi är samtliga auktoriserade och certifierade specialister inom plastikkirurgi med gedigen bakgrund inom både rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi. Våra plastikkirurger har sin grundutbildning samt specialistutbildning i plastikkirurgi från Sverige. De har besökt, arbetat och regelbundet besöker andra plastikkirurgiska kliniker nationellt och internationellt. De reser kontinuerligt på internationella kongresser och kurser för att ständigt hålla sig uppdaterade gällande de aktuella och senaste teknikerna för att kunna erbjuda våra patienter behandling i världsklass.

Våra plastikkirurger är alla medlemmar i Svensk Plastikkirurgisk Förening, Nordisk Plastikkirurgisk Förening, The European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS), Swedish Society for Reconstructive Microsurgery, European Federation of Societies for Microsurgery (EFSM) samt International Confederation of Plastic Surgery Societies (ICOPLAST).

Hos oss är bröstförstoring med eget fett ett vanligt förfarande och vi vet att alla våra patienter är unika och därmed vet vi vikten av ett skräddarsydd och individanpassad behandling. För oss är nyckeln till ett lyckat resultat alltid naturlig och omärkbar för omgivningen. Bara du som patient ska veta att ett ingrepp genomförts. Hos oss kan du känna dig trygg och säker att samtliga i vår personal kommer att göra sitt yttersta från den första kontakten med kliniken och så länge du önskar så att du blir nöjd med våra insatser.

Vi är alltid tillgängliga för alla våra patienter oavsett om det handlar om en akut situation eller om de handlar om frågor av enklare karaktär. Vi ställer mycket höga krav på oss själva som behandlare men även på vår medicinska utrustning och instrument från ledande leverantörer av högsta kvalitet. Därför kan vi på Diamond Plastikkirurgi stolt erbjuda dig den största och mest moderna plastikkirurgiska kliniken i Örebro med gedigen kunskapsbas och därmed trygghet för dig.

Bröstförstoring med kroppseget fett är två operationer i ett, där fettansamling över oönskade områden sugs ut och förflyttas till bysten. Detta ger en mer naturlig och måttlig resultat. Den vävnad som transplanteras till dina bröst är endast ditt eget fett och därmed kommer denna vävnad att tes sig som normal bröstvävnad. De kandidater som bäst passar för ett sådant ingrepp är de med tom byst utan större häng då ett implantat ger ett bättre resultat i dessa fall. Dessutom måste det finnas tillräckligt med fett på andra ställen på kroppen som behöver förflyttas till bysten vid ingreppet. I våra plastikkirurgers händer och med vår expertis ger vi dig ett framgångsrikt resultat.

Vid skördandet av fettet men även vid transplantationen läggs 1 – 2 mm snitt och dessa sluts med ett stygn vilket ger omärkbara ärr efter operationen. Som nämnt ovan kommer det fett som transplanteras till din byst att te sig som dina fettceller på andra delar av kroppen och med en viktökning eller viktminskning kommer detta område att växa respektive minska beroende på viktförändringens omfattning.

I de flesta fall försvinner ca 30% av det fett som transplanterats vilket är helt naturligt för detta ingrepp och alla andra typer av fettransplantationer i kroppen.

En fettransplantationskirurgi kan också med fördel kombineras med implantatinläggning i bysten för att helt kunna styra den form på bysten man önskar t.ex. för att rekonstruera dekolletagen till önskad form och kontur. Det är viktigt att det transplanterade fettet inte utsätts för tryck under de första veckorna efter denna procedur och du bör därmed ej använda bh inom 2 veckorna efter din operation.

När du väl har bestämt dig att genomgå din operation är det av vikt att du också funderar på vilket resultat du vill uppnå. Vi ser helst att du innan din konsultation har sökt lite själv på nätet eller andra informationsforum gällande den operation du vill genomgå för att vara så uppdaterad som möjligt när du väl kommer till oss. Självfallet är du också välkommen att besöka oss för att få den initiala informationen kring din operation. Boka gärna en tid hos en av våra plastikkirurger som alla har gedigen erfarenhet och kunskap inom området. För oss är det viktigt att du upplever att du tas på ett seriöst sätt och att du känner att den personliga kemin mellan dig och din plastikkirurg uppfattas som positiv. Du är välkommen att ta med dig en vän eller familjemedlem på din konsultation.

Vi lägger stor vikt vid att din konsultation hos oss upplevs som informativ, konstruktiv och trevlig. Om du trots allt efter din konsultation hos oss och samtal med berörd personal fortfarande upplever att du är osäker att genomgå operationen rekommenderar vi att du inte fortlöper med processen och istället väntar med din operation.

På Diamond Plastikkirurgi är det av största vikt att du känner att du blir lyssnad på och att du tas på ett seriöst sätt samt att du får svar på alla dina funderingar. Vi har alla olika önskningar och motiv för en operation.

Vid ditt första möte på kliniken lyssnar vi på alla dina önskemål och förväntningar som du ställer på oss och vi kommer att göra vårt yttersta för att svara på dina frågor på ett adekvat och förståeligt sätt. Du kommer noggrant att få information om vad just ditt ingrepp innebär, förväntade resultat, potentiella komplikationer, kostnaden för din operation och tillsammans kommer vi fram till en passande tid för din operation. Innan din konsultation fyller du i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, tidigare sjukdomar och operationer, läkemedel etc.

Du får också praktisk information om din operation och hur du på bästa sätt förbereder dig inför operationen och därefter.

Efter ditt samtal mellan dig och din plastikkirurg under konsultationen tittar ni tillsammans på dina förutsättningar inför din operation. En mängd olika val av metoder görs därefter som ska leda till en skräddarsydd och optimalt resultat som du eftersträvar. Du och din plastikkirurg kommer genomgående att diskutera bland annat placering av snitt och eventuella risker med din operation och de förväntade resultaten.

Vi på Diamond Plastikkirurgi är mycket måna om att lägga snitten i de naturligt estetiska linjerna i kroppen och därmed kommer dina ärr att vara omärkbara efter läkningen. Vid bröstförstoring med kroppseget fett placeras snitten vid gränsen i det pigmenterade och den normala huden kring vårtgården, det läggs även små instickshål under och vid sidan av bysten vilket inte ter sig iögonfallande för andra. Hos oss kan du känna dig trygg med att få det absolut bästa resultatet.

Det pris du betalar för din operation inkluderar:

 • Din operation.
 • Narkos och bedövningsmedel.
 • Kompressionskläder.
 • Den vård du behöver för din operation såsom bemannad avdelning och personlig vård med mat och tilltugg.
 • Alla nödvändiga kontroller efter din operation.
 • Tillgång till din plastikkirurg 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.

 

Den prisvariation som förekommer vid ingreppet beror på ett antal faktorer som operationens omfattning, operationstiden och om du väljer att genomgå andra kombinationsbehandlingar. Under din konsultation får du prisförslag för din skräddarsydda behandling.

Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation

  E-post

  Telefon

  Diamond Plastikkirurgi
  Stortorget 9
  702 11, Örebro

  076 540 77 77

  Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation

   E-post

   Telefon

   Diamond Plastikkirurgi
   Stortorget 9
   702 11, Örebro

   076 540 77 77