Djupa linjer och rynkor

De s.k. muskelavslappnande toxiner är en grupp av läkemedel som alltmer används vid både medicinska och kosmetiska tillstånd. Dessa läkemedel verkar genom att blockera signalöverföringen mellan nervceller och andra typer av celler i kroppen såsom muskelceller. I kosmetiska sammanhang används toxiner för att försvaga ansiktets mimiska muskler vilket leder till att dessa muskler kontraherar i lägre grad eller i vissa fall inte alls vilket leder till att de djupa linjerna i ansiktet försvinner och huden blir åter slät och föryngrad.

Muskelavslappnandeläkemedel har genom sin muskelavslappnande egenskap också en mycket god effekt vid huvudvärk såsom migränanfall när dessa injiceras på specifika punkter över huvud- och nackregionen.

Ett annat användningsområde där dessa läkemedel används regelbundet är i armhålor, händer och fötter vid överdriven svettning där man blockerar signalöverföringen mellan nervceller och svettkörtlarna.

Absolut vanligaste områdena som behandlas med dessa toxiner är rynkor i pannan, mellan ögonbrynen och linjerna på utsidan av ögat s.k. ”kråkfötter”. Med olika tekniker kan man dessutom ändra ansiktsformen genom att åstadkomma ett lyft eller sänkning av överläpp, ögonbryn eller skapa ett mer ovalt ansikte genom att injicera läkemedlet i tuggmuskulaturen vid käkvinkeln.
I rätta händer och genom en noggrann analys av ansiktet och god planering före behandlingen kan resultaten bli fantastiska medan i fel händer förödande.

Det är viktigt att vara införstådd med att effekten efter en behandling kommer efter ca 2 dagar och varar i ca 3 – 6 månader.

 • Behandlingstid: 15 minuter
 • Bedövning: Behövs ej
 • Pris från: 3000 kr
 • Tillbaka till arbete: omgående
 • Delbetalning: Fr

Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation

  E-post

  Telefon

  Diamond Plastikkirurgi
  Stortorget 9
  702 11, Örebro

  076 540 77 77

  Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation

   E-post

   Telefon

   Diamond Plastikkirurgi
   Stortorget 9
   702 11, Örebro

   076 540 77 77