Manlig bröstförminskning

Upplevelsen för en man att ha kvinnliga bröst (gynekomasti) kan vara handikappande och leda till diverse sociala problem och kan manifesteras sig som psykisk ohälsa där de flesta inte känner sig bekväma i att exponeras sig för omgivningen eller att kunna bära tunna kläder. Gynekomasti kan uppstå pga. diverse orsaker såsom ärftlighet, vissa hormonella sjukdomar, även vissa cancerformer samt av extern påverkan såsom en del läkemedel och droger.

Vid en gynekomastioperation avlägsnas det överflödiga bröstvävnaden från fett och/eller bröstkörtlar inklusive överflödig hud.

 • Operationstid: ca 45 – 90 minuter
 • Bedövning: Narkos
 • Pris från: 39000 kr
 • Tillbaka till arbete: 2 – 4 dagar
 • Delbetalning: Fr

Våra plastikkirurger vid Diamond Plastikkirurgi är samtliga auktoriserade och certifierade specialister inom plastikkirurgi med gedigen bakgrund inom både rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi. Våra plastikkirurger har sin grundutbildning samt specialistutbildning i plastikkirurgi från Sverige. De har besökt, arbetat och regelbundet besöker andra plastikkirurgiska kliniker nationellt och internationellt. De reser kontinuerligt på internationella kongresser och kurser för att ständigt hålla sig uppdaterade gällande de aktuella och senaste teknikerna för att kunna erbjuda våra patienter behandling i världsklass.

Våra plastikkirurger är alla medlemmar i Svensk Plastikkirurgisk Förening, Nordisk Plastikkirurgisk Förening, The European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS), Swedish Society for Reconstructive Microsurgery, European Federation of Societies for Microsurgery (EFSM) samt International Confederation of Plastic Surgery Societies (ICOPLAST).

Hos oss är bröstförminskning hos män ett vanligt förfarande och vi vet att alla våra patienter är unika och därmed vet vi vikten av ett skräddarsydd och individanpassad behandling. För oss är nyckeln till ett lyckat resultat alltid naturlig och omärkbar för omgivningen. Bara du som patient ska veta att ett ingrepp genomförts. Hos oss kan du känna dig trygg och säker att samtliga i vår personal kommer att göra sitt yttersta från den första kontakten med kliniken och så länge du önskar så att du blir nöjd med våra insatser.

Vi är alltid tillgängliga för alla våra patienter oavsett om det handlar om en akut situation eller om det gäller frågor av enklare karaktär. Vi ställer mycket höga krav på oss själva som behandlare men även på vår medicinska utrustning och instrument från ledande leverantörer av högsta kvalitet. Därför kan vi på Diamond Plastikkirurgi stolt erbjuda dig den största och mest moderna plastikkirurgiska kliniken i Örebro med gedigen kunskapsbas och därmed trygghet för dig.

Förstorade kvinnliga bröst hos män är relativt vanligt förekommande och ofarligt om tillståndet inte orsakas av hormonella eller cancer sjukdomar. Därför tycker vi att det är viktigt att du samråder med din husläkare för en bedömning gällande orsaken till din gynekomasti. En vanlig orsak kan vara underproduktion av det manliga hormonet testosteron och/eller överproduktion av det kvinnliga hormonet östrogen vilket ger obalans i detta system. Andra orsaker som nämnts är en del läkemedel samt droger i form av anabola steroider.

Bland alla plastikkirurgiska ingrepp som genomförs hos män är gynekomastioperation det vanligaste. Operationen är av mindre avancerad grad med antingen endast fettsugning av överskottsfettet och/eller avlägsnande av överflödig körtelvävnad och hud. Resultaten är tillfredsställande redan direkt efter operationen.

När du väl har bestämt dig att genomgå din operation är det av vikt att du också funderar på vilket resultat du vill uppnå. Vi ser helst att du innan din konsultation har sökt lite själv på nätet eller andra informationsforum gällande den operation du vill genomgå för att vara så uppdaterad som möjligt när du väl kommer till oss. Självfallet är du också välkommen att besöka oss för att få den initiala informationen kring din operation. Boka gärna en tid hos en av våra plastikkirurger som alla har gedigen erfarenhet och kunskap inom området. För oss är det viktigt att du upplever att du tas på ett seriöst sätt och att du känner att den personliga kemin mellan dig och din plastikkirurg uppfattas som positiv. Du är välkommen att ta med dig en vän eller familjemedlem på din konsultation.

Vi lägger stor vikt vid att din konsultation hos oss upplevs som informativ, konstruktiv och trevlig. Om du trots allt efter din konsultation hos oss och samtal med berörd personal fortfarande upplever att du är osäker att genomgå operationen rekommenderar vi att du inte fortlöper med processen och istället väntar med din operation.

På Diamond Plastikkirurgi är det av största vikt att du känner att du blir lyssnad på och att du tas på ett seriöst sätt samt att du får svar på alla dina funderingar. Vi har alla olika önskningar och motiv för en operation.

Vid ditt första möte på kliniken lyssnar vi på alla dina önskemål och förväntningar som du ställer på oss och vi kommer att göra vårt yttersta för att svara på dina frågor på ett adekvat och förståeligt sätt. Du kommer noggrant att få information om vad just ditt ingrepp innebär, förväntade resultat, potentiella komplikationer, kostnaden för din operation och tillsammans kommer vi fram till en passande tid för din operation. Innan din konsultation fyller du i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, tidigare sjukdomar och operationer, läkemedel etc.

Du får också praktisk information om din operation och hur du på bästa sätt förbereder dig inför operationen och därefter.

Efter ditt samtal mellan dig och din plastikkirurg under konsultationen tittar ni tillsammans på dina förutsättningar inför din operation. En mängd olika val av metoder görs därefter som ska leda till en skräddarsydd och optimalt resultat som du eftersträvar. Du och din plastikkirurg kommer genomgående att diskutera bland annat placering av snitt och eventuella risker med din operation och de förväntade resultaten.

Vi på Diamond Plastikkirurgi är mycket måna om snittföringen under operationen och ställer höga krav på oss själva så att dina ärr blir så omärkbara som möjligt efter läkningsprocessen.
Självfallet tar vi också hänsyn till dina önskemål och förutsättningar gällande var snitten ska placeras.

I de flesta fall är fettsugning fullt tillräckligt där små snitt på 2 – 3 mm läggs i de naturligt estetiska linjerna och sys med ett stygn. Om man också har för mycket körtelvävnad läggs ytterligare snitt i nedre delen av vårtgården mellan det hyperpigmenterade och normala huden. Det överflödiga körtelvävnaden avlägsnas via detta snitt och sårkanterna sys noggrant ihop igen med tunna trådar som försvinner av sig själv. Har man även överflöd med hud avlägsnas denna med hjälp av ett snitt i nedre delen av bröstet samt runt vårtgården.

Det är viktigt att vara införstådd med att ärren aldrig försvinner helt men att dessa bleknar av efter en god läkning. Vi rekommenderar att man tejpar ärren med kirurgisk tejp 3 – 6 månader samt undviker solexponering över det opererade området för att få ett optimalt resultat.

Det pris du betalar för din operation inkluderar:

 • Din operation.
 • Narkos och bedövningsmedel.
 • Kompressionskläder.
 • Den vård du behöver för din operation såsom bemannad avdelning och personlig vård med mat och tilltugg.
 • Alla nödvändiga kontroller efter din operation.
 • Tillgång till din plastikkirurg 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.

 

Den prisvariation som förekommer vid ingreppet beror på ett antal faktorer som operationens omfattning, operationstiden och om du väljer att genomgå andra kombinationsbehandlingar. Under din konsultation får du prisförslag för din skräddarsydda behandling.

Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation

  E-post

  Telefon

  Diamond Plastikkirurgi
  Stortorget 9
  702 11, Örebro

  076 540 77 77

  Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation

   E-post

   Telefon

   Diamond Plastikkirurgi
   Stortorget 9
   702 11, Örebro

   076 540 77 77