Ögonlocksplastik

Med åren och den naturliga ålderprocessen ändras ögonen och dess omgivande vävnader. Allteftersom huden och den underliggande bindväven förlorar sin elastiska förmåga förflyttas ögonbrynen och ögonlocken längre och längre ner.

Precis som andra delar i kroppen beror dessa förändringar i ansiktet på många faktorer såsom ärftlighet men även externa faktorer som solexponering, stress och nikotinanvändning. Vid uttalade förändringar och ålderstecken kan ögonlocken hänga så pass mycket att synen påverkas pga. den extra hud som hänger ner från ögonlocken över ögonen och därmed påverkar synfältet.

Över- och/eller nedre ögonlocksplastik är ett ingrepp som reverserar åldringsprocessen som påverkat huden, bindväven, underliggande muskler och fettdepåer runt ögonen.

Då ögonlocken har en mycket viktig funktion för ögat och synen bör man vid alla ingrepp inom detta område vara mycket noggrann och ha mycket goda kunskaper om anatomin och vävnadskänsligheten för att inte störa ögats funktion. Det är oerhört viktigt att ögonlocksfunktionen redan tidigt ingår i planeringen för en ögonlocksplastikkirurgi och att nödvändiga justeringar noggrant skräddarsys efter den individuella variationen hos varje patient.

 • Operationstid: 30 – 60 minuter
 • Bedövning: Lokalbedövning alt. Narkos
 • Pris från: 25000 kr
 • Tillbaka till arbete: 1 vecka
 • Delbetalning: Fr

Våra plastikkirurger vid Diamond Plastikkirurgi är samtliga auktoriserade och certifierade specialister inom plastikkirurgi med gedigen bakgrund inom både rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi. Våra plastikkirurger har sin grundutbildning samt specialistutbildning i plastikkirurgi från Sverige. De har besökt, arbetat och regelbundet besöker andra plastikkirurgiska kliniker nationellt och internationellt. De reser kontinuerligt på internationella kongresser och kurser för att ständigt hålla sig uppdaterade gällande de aktuella och senaste teknikerna för att kunna erbjuda våra patienter behandling i världsklass.

Våra plastikkirurger är alla medlemmar i Svensk Plastikkirurgisk Förening, Nordisk Plastikkirurgisk Förening, The European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS), Swedish Society for Reconstructive Microsurgery, European Federation of Societies for Microsurgery (EFSM) samt International Confederation of Plastic Surgery Societies (ICOPLAST).

Hos oss är fettsugning av ett vanligt förfarande och vi vet att alla våra patienter är unika och därmed vet vi vikten av ett skräddarsydd och individanpassad behandling. För oss är nyckeln till ett lyckat resultat alltid naturlig och omärkbar för omgivningen. Bara du som patient ska veta att ett ingrepp genomförts. Hos oss kan du känna dig trygg och säker att samtliga i vår personal kommer att göra sitt yttersta från den första kontakten med kliniken och så länge du önskar så att du blir nöjd med våra insatser.

Vi är alltid tillgängliga för alla våra patienter oavsett om det handlar om en akut situation eller om de handlar om frågor av enklare karaktär. Vi ställer mycket höga krav på oss själva som behandlare men även på vår medicinska utrustning och instrument från ledande leverantörer av högsta kvalitet. Därför kan vi på Diamond Plastikkirurgi stolt erbjuda dig den största och mest moderna plastikkirurgiska kliniken i Örebro med gedigen kunskapsbas och därmed trygghet för dig.

Med åren förändras ögonen och dess omgivande vävnader till både utseende och karaktär. De flesta tycker att de med åren ser allt tröttare och ledsna ut trots att de inte känner sig på det viset inombords.

Ögonlocksplastik är en procedur som reverserar denna process och omformar huden, dess underliggande muskler, ligament och fettvävnad till den mest lämpade och estetiskt tilltalande områden i ansiktet och kring ögonen.
Andra typer av icke-invasiva procedurer såsom kemisk peeling, Fillers, muskelrelaxerande injektion och fettransplantation kan användas ensamt eller i kombination med en ögonlocksplastikkirurgi.

Under rätta händer och om proceduren genomförs på ett korrekt sätt kommer ögonlocken att få ett mer ungdomligt och naturligt utseende. Nyckeln till ett lyckat resultat är ett naturligt utseende som inte märks av omgivning men endast du som vet att ett ingrepp har utförts.

När du väl har bestämt dig att genomgå din operation är det av vikt att du också funderar på vilket resultat du vill uppnå. Vi ser helst att du innan din konsultation har sökt lite själv på nätet eller andra informationsforum gällande den operation du vill genomgå för att vara så uppdaterad som möjligt när du väl kommer till oss. Självfallet är du också välkommen att besöka oss för att få den initiala informationen kring din operation. Boka gärna en tid till en av våra plastikkirurger som alla har gedigen erfarenhet och kunskap inom området. För oss är det viktigt att du upplever att du tas på ett seriöst sätt och att du känner att den personliga kemin mellan dig och din plastikkirurg uppfattas som positiv. Du är välkommen att ta med dig en vän eller familjemedlem på din konsultation.

Vi lägger stor vikt vid att din konsultation hos oss upplevs som informativ, konstruktiv och trevlig. Om du trots allt efter din konsultation hos oss och samtal med berörd personal fortfarande upplever att du är osäker att genomgå operationen rekommenderar vi att du inte fortlöper med processen och istället väntar med din operation.

På Diamond Plastikkirurgi är det av största vikt att du känner att du blir lyssnad på och att du tas på ett seriöst sätt samt att du får svar på alla dina funderingar. Vi har alla olika önskningar och motiv för en operation.

Vid ditt första möte på kliniken lyssnar vi på alla dina önskemål och förväntningar som du ställer på oss och vi kommer att göra vårt yttersta för att svara på dina frågor på ett adekvat och förståeligt sätt. Du kommer noggrant att få information om vad just ditt ingrepp innebär, förväntade resultat, potentiella komplikationer, kostnaden för din operation och tillsammans kommer vi fram till en passande tid för din operation.

Innan din konsultation fyller du i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, tidigare sjukdomar och operationer, läkemedel etc.

Du får också praktisk information om din operation och hur du på bästa sätt förbereder dig inför operationen och därefter.

Efter ditt samtal mellan dig och din plastikkirurg under konsultationen tittar ni tillsammans på dina förutsättningar inför din operation. En mängd olika val av metoder görs därefter som ska leda till en skräddarsydd och optimalt resultat som du eftersträvar. Du och din plastikkirurg kommer genomgående att diskutera bland annat placering av snitt och eventuella risker med din operation och de förväntade resultaten.

Många gånger kombineras ingreppet med andra kirurgiska och icke-kirurgiska ingrepp. De vanligaste efterfrågade kombinationsbehandlingarna är fettsugning av haka och käklinjer, ansiktslyft, fettransplantationer, Fillers, kemiska peeling samt andra komplementära ingrepp i ansiktet där detta är önskvärt och lämpligt för just dig.

Vi på Diamond Plastikkirurgi är måna om att så lite ärr som möjligt ska synas efter din operation och därmed lägger stor ambition och tid på att samtliga snitt ska läggas i de naturliga estetiska linjerna. Placering av snitten beror också självfallet på dina önskemål men också dina förutsättningar.

I de absolut flesta fall placeras snitten i den redan naturligt befintliga ögonlocksfåran där ärret efter en ögonlocksplastik knappt är märkbart. Men det förekommer även fall där en ögonlocksfåra helt saknas men att vi under operationen noggrant lägger snitten där den syns som minst och i de fall som önskas återskapar vi en ny ögonlocksfåra.

Många gånger behöver man inte ta bort hud alls när det kommer till de nedre ögonlocken. Då läggs snitten på insidan av ögonlocken i slemhinnan där endast fettdepåer antingen avlägsnas eller omformas och omplaceras. Med denna metod kommer det inte att finnas något ärr alls på utsidan av de nedre ögonlocken. Förekommer överflöd av hud som vi bedömer bör avlägsnas vid nedre ögonlocksplastik läggs snitten precis under nedre ögonlocksfransar i den naturligt estetiska linjen som ger ett optimalt resultat med knappt märkbara ärr efter en fullständig läkning.

Det pris du betalar för din operation inkluderar:

 • Din operation.
 • Narkos och bedövningsmedel.
 • Kompressionskläder.
 • Den vård du behöver för din operation såsom bemannad avdelning och personlig vård med mat och tilltugg.
 • Alla nödvändiga kontroller efter din operation.
 • Tillgång till din plastikkirurg 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.

 

Den prisvariation som förekommer vid ingreppet beror på ett antal faktorer som operationens omfattning, operationstiden och om du väljer att genomgå andra kombinationsbehandlingar. Under din konsultation får du prisförslag för din skräddarsydda behandling.

Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation

  E-post

  Telefon

  Diamond Plastikkirurgi
  Stortorget 9
  702 11, Örebro

  076 540 77 77

  Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation

   E-post

   Telefon

   Diamond Plastikkirurgi
   Stortorget 9
   702 11, Örebro

   076 540 77 77