Patientberättelse – Agnes Nyberg

Agnes 30 år, från Örebro

För att nå sina mål efter viktnedgången räckte det inte med träning

Agnes Nyberg hade gått ner 45 kg i vikt men till slut såg hon inte längre några nya resultat av sin träning. Efter viktnedgången hade Agnes ett hudöverskott som inte minskade, och som hindrade henne från att nå önskat resultat. Hon gick i tankarna kring att genomgå en operation för att minska hudöverskottet, och hon sökte efter en klinik att ta kontakt med.

“Jag kände inte till Dr. Chris sedan tidigare, och Diamond Plastikkirurgi var nyöppnat då. Efter att jag läst på lite om Diamond fick jag kontakt med en tjej som gjort en bukplastik hos Chris. Hon sa att jag kommer känna direkt om det känns rätt eller inte, och så var det. Efter att jag hade träffat Chris för en första konsultation var det bara att köra, det kändes jättebra.” säger Agnes.

 

Dr. Chris som har lång erfarenhet av plastikkirurgi bekräftade just det som Agnes själv hade funderat över. Hur mycket Agnes än tränade skulle den överflödiga huden inte minska eller bli tajtare, och utan ett ingrepp skulle hon inte kunna nå det resultat som hon önskade. Hon uppskattade att få råd från någon utifrån, som också är expert inom området.

Agnes hade tidigare genomfört en bukplastik och ryggplastik vid en annan klinik och tyvärr fått uppleva hur det är att inte bli nöjd med resultatet. Hon hade därför något att jämföra sin upplevelse med, denna gången kände hon sig väldigt trygg och såg fram emot resultatet. Det som Agnes genomfört hos Diamond Plastikkirurgi är en arm- och lårplastik.

“Det kändes så himla tryggt på Diamond. Chris förstod verkligen vad jag gått igenom och vilket resultat jag ville uppnå. Ganska direkt efter konsultationen bokade jag en tid för operation. Jag var inte alls nervös utan jag längtade bara efter resultatet, det var där mitt fokus låg.” säger Agnes.

 

Det var i slutet av 2019 som Agnes genomförde arm- och lårplastiken. Hon kände en stor skillnad direkt efter operationen, väl hemma i spegel var hon nöjd med resultatet och längtade tills svullnaden som uppstår efter en operation skulle lägga sig. Hon beskriver känslan ungefär som att ha på sig ett par för små jeans.

“Första dygnet var det väldigt ömt, det stretade lite och jag gick som en gammal gumma, men annars var smärtan inte så farlig alls faktiskt. Både innan och efter operationen hade jag det väldigt bra. På Diamond tog dom hand om mig och gick igenom allt som skulle hända. Om man är nervös inför operationen så tror jag man direkt känner sig lugnare när man får såhär bra bemötande.” säger Agnes.

 

“Jag tyckte framförallt att det var väldigt skönt att få träffa den person som skulle ta hand om mig efter operationen, jag sov ju där en natt och då var det skönt att veta vem som fanns på plats. Så fort jag funderade på något fanns det alltid någon att ställa frågor till, och det var ofta en sköterska som kollade till mig och frågade om jag var hungrig eller behöver mer smärtstillande.” säger Agnes.

 

Att alla medarbetare verkligen bryr sig om patienterna och vill åstadkomma det allra bästa resultatet är något som Agnes kände av under sina besök hos Diamond Plastikkirurgi. Hon berättar att sköterskorna var väldigt noga med att det skulle bli så bra som möjligt, och genom återbesöken höll de bra koll så att läkningen gick åt rätt håll.

När Agnes sökte efter en klinik att genomföra sin arm- och lårplastik på hade hon gärna ställt frågor till andra personer som gått igenom samma operation. Hon upplevde att få personer var öppna med sina erfarenheter av en plastikoperation. Därför valde Agnes att berätta om sina erfarenheter i bland annat sociala medier, och ibland får hon frågan om hon har tips på en klinik att vända sig till.

“När jag får frågan berättar jag att jag genomfört arm- och lårplastiken på Diamond Plastikkirurgi och att jag är väldigt nöjd med mitt val. Jag brukar tipsa om att boka en konsultation, det kan man ju göra för att få bra rådgivning även om man sedan inte vill boka en operation. Det som jag framförallt gillar så mycket med Diamond är att de är lätta att få tag på. Jag får snabbt svar på mina frågor när jag undrar över något, antingen av Chris direkt eller av någon annan på Diamond.” avslutar Agnes.

 

Kort fakta

Namn: Agnes Nyberg
Bor: Örebro
Ålder: 30 år
Jobbar: I butik
Kirurgi: Armplastik och lårplastik
Instagram: @agnesnyberg