Plastikkirurg Jesper Bergdahl förstärker team Diamond

12 december, 2021

Sedan mars 2021 har vi på Diamond Plastikkirurgi haft glädjen att arbeta tillsammans med Jesper Bergdahl. Jesper är plastikkirurg sedan drygt 10 år och har otroligt stor erfarenhet av estetisk plastikkirurgi. Vi är oerhört glada över att han nu bidrar med sin kompetens till vår verksamhet, teamet och våra patienter.

 

10 år som specialist inom plastikkirurgi

2005 erhöll Jesper Bergdahl legitimation som läkare efter utbildning vid Umeå Universitet samt allmäntjänstgöring. Han tyckte tidigt bäst om kirurgi och vikarierade inom thoraxkirurgi (hjärt- och lungkirurgi), barnkirurgi och ortopedi. Jesper bestämde sig dock till slut för att göra sin specialistutbildning inom plastikkirurgi.

“Jag tycker väldigt mycket om att operera, det är otroligt skapande! Både den rekonstruktiva och estetiska plastikkirurgin är rolig för man kan verkligen göra skillnad, framför allt ge människor en ökad livskvalitet.” säger Jesper.

Under fem år utbildade sig Jesper inom rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi vid Universitetssjukhuset i Örebro, och erhöll tidigt 2011 specialistexamen inom plastikkirurgi. De senaste ca 10 åren har han arbetat som plastikkirurg på en stor koncern inom plastikkirurgi.

 

Arbetar för en bättre bransch

Jesper är engagerad i flera föreningar inom plastikkirurgi till stor del med syfte att stärka seriositeten i branschen och öka tryggheten för patienten. Jesper sitter bland annat med i styrelsen för Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP), en förening som fungerar som en svensk kvalitetsstämpel för estetisk plastikkirurgi.

“Jag engagerar mig för att jag tycker det är viktigt att arbeta för en bättre bransch med seriösa aktörer. Enligt dagens lagstiftning måste man inte vara plastikkirurg för att utföra plastikkirurgi. SFEP arbetar för att förändra detta och för att branschen ska bli mer reglerad, även om den lagändring som trädde i kraft i somras var ett steg i rätt riktning.” säger Jesper.

 

Ett efterlängtat tillskott i teamet

Med sitt stora engagemang och sina dryga 10 år som specialist inom plastikkirurgi är Jesper ett efterlängtat tillskott till Diamond Plastikkirurgi. I och med att Jesper börjat arbeta hos oss har vår kapacitet ökat, vi kan nu hjälpa fler som önskar plastikkirurgi, med kortare väntetid. Med Jespers erfarenhet i vårt team kan vi fortsätta leverera resultat av allra högsta kvalitet.

“Jag har verkligen sett fram emot att bli en del av Diamond Plastikkirurgi och att få arbeta tillsammans med Chris och hans team. Detta är en klinik som har ett bra och seriöst arbetssätt och som levererar bra resultat. Jag tycker också att det är en fördel att det är ett familjeägt bolag där man verkligen hjälps åt och där beslutsvägarna är korta. Jag tror att detta också bidrar till att patienterna får en familjär känsla och känner att alla medarbetare tar ansvar och verkligen bryr sig.” säger Jesper.

 

Ser fram emot arbetet på kliniken

“Det är också väldigt roligt att komma in i en så expansiv fas som Diamond är i nu. Vi har precis dubblat vår lokalyta och vi fortsätter att anställa, det är roligt att vara en del av detta och samtidigt bidra med min erfarenhet. Nu ser jag fram emot att fortsätta träffa patienter, operera och förhöja människors livskvalitet genom min roll här på Diamond.” säger Jesper som arbetar med både kirurgi och injektioner på kliniken.

Många av de som kommer på en konsultation säger att de inte känner igen sig när de ser sig själva i spegeln. De känner sig pigga men upplever att de ser trötta ut, berättar Jesper som själv tycker det är intressant att fundera på hur gamla vi människor egentligen kan bli. I takt med att vi kan bevara våra kroppsliga och mentala funktioner på nya sätt vill vi matcha vår utsida med vår insida, och många söker ett piggare utseende.

 

Kan man leva tills man blir 150 år?

“Det har blivit stort fokus på hur vi kan bevara kroppens funktioner och förebygga åldrande. För att hålla sig hälsosam och leva länge finns det några enkla knep; att äta bra, att få ordentligt med sömn, att inte stressa och att träna. Om man gör det och inte råkar ut för någon olycka eller liknande så kanske vi kan leva i 150 år.” säger Jesper och skrattar.

Utöver arbetet lägger Jesper framförallt fokus på familjen, sin fru och deras två barn som är 6 och 9 år. Vad gäller träning blir det ofta mountainbike, löpning eller gymmet. På frågan om han följer sina egna hälsotips så säger Jesper skrattandes att han har lite kvar att jobba på.

Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation

  E-post

  Telefon

  Diamond Plastikkirurgi
  Stortorget 9
  702 11, Örebro

  076 540 77 77